0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Premium mix prah želatinizirane mace

NOVO

Premium mix prah želatinizirane mace

Koktejl adaptogenov iz rumene, rdeče in črne mace.
1 vrečko (5g) zaužijte s hrano ali pijačo
Premium mix prah želatinizirane mace je premium prehransko dopolnillo, ki vsebuje ekstrakt korenine rumene, rdeče in črne mace. Preberi več
14.46€
Koda: BA01
Zaloga: Na zalogi
Pakiranje: Vrečka (5g), 30 kos


Premium mix prah želatinizirane mace

Premium mix prah želatinizirane mace je premium prehransko dopolnillo, ki vsebuje ekstrakt korenine rumene, rdeče in črne mace.  Pri ekstraktu mix mace se aktivirajo sekundarni metaboliti odgovorni za večino njenih adaptogenih aktivnosti.

  • ob nerednem ženskem ciklu
  • ob PMS
  • ob motnjah, ki pestijo v obdobju menopavze 
  • ob izostankih menstruacije 
  • uravnava delovanje ščitnice
  • izčrpanost  in izgorelost
  • stres, utrujenost in slabše psihološko počutje








Maca Bioandina

Premium eko produkt

Maca, proizvajalca Bioandina, ima aktivirane sekundarne metabolite macamide in macaene, značilne in endinstvene zgolj za to rastlino. Macamidi in macaeni so nosilci ključnih lastnosti  delovanja te izjemne rastline na človeški organizem. Znanstvene raziskave so pokazale, da  se aktivacija glavnih bioaktivnih macamidov zgodi le med biokemično reakcijo. Zanjo je treba najprej koren mace posušiti, nato pa ga pod kontroliranimi pogoji kuhati pod povišanim tlakom. Pravzaprav gre za simulacijo tisočletne tradicionalne metode kuhanja korena mace.  


Maca

Maca je odporna, adaptogena rastlina, ki raste na 3.950 metrih nadmorske višine v perujskih Andih. Junin velja za domovino perujskega makaka. Zaradi suhega podnebja in nadmorske višine je maca posebna superhrana. Barva hipokotila mace povzroča tudi razlike njeni v biološki sestavi.

Aktivirana maca

V procesu želatinizacije mace se aktivirajo sekundarni metaboliti (macamidi in macaeni), ki so edinstveni za rastlino maca in odgovorni za večino njenih adaptogenih aktivnosti.


Želatinizacija mace

Želatinizacija mace nikakor ni povezana z želatino oz. z živalskim tkivom. Želatinizacija je termični postopek kuhanja mace, s katerim se škrob spremeni v škrobno pasto. Starodavna ljudstva, kot so Inki, so maco vedno prekuhavali in je niso jedli surove, kar je izboljšalo njeno biološko uporabnost. Ta sodoben postopek posnema tradicionalno pripravo kuhanja mace - želatinizacijo. Glede na to, da ne vsebuje sestavin živalskega izvora, je maca primerna tako za vegetarijance kot vegane.

Želatinizacija omogoča

  • boljšo prehransko vrednost mace
  • boljšo prebavljivost mace
  • uživanje mikrobiološko zdrave mace
  • povečanje koncentracije naravnih posebnih snovi - makamidov, v primerjavi s presno maco
  • simulira tradicionalno metodo s katero so Inki pripravljali maco






Priporočeni dnevni odmerek (5g)
Želatinizirana korenina rumene, rdeče in črne mace 100%




Priporočilo

Želatinizirana maca ima svojstven, karameliziran okus, a še vedno mnogo boljši kot presna maca v prahu. Priporočamo, da jo vmešate v pomarančni sok, limonado ali smuti.

Opozorilo

Ljudje, ki jemljejo zdravila, se morajo pred jemanjem posvetovati z zdravnikom





Kreditne kartice

Brezplačna poštnina

Izkoristite brezplačno poštnino ob nakupu nad 50 eur.

Nakupuj

Avemed d.o.o.

Ekskluzivni zastopnik blagovne znamke Terranova

  Koprska ulica 94, 1000 Ljubljana
  01/292-60-70
  info@terranova-nutrition.si